Valitse aurinkolasit itsekkäästi

Kategoriat: Aurinkolasit, Linssit, Muoti ja Silmien terveys.

Aurinko paistaa Suomessa pitkiä aikoja matalalta ja etenkin aikainen kevät ja myöhäinen syksy suorastaan vaativat aurinkolasien käyttöä esim. liikenteessä.

Valitse aurinkolasisi käyttötarkoituksen mukaan, sillä kaupunkikäyttöön sopivat eri mallit kuin vaikkapa golf-kentälle ja autoiluun.

Aurinkolasien linssivärillä ja materiaalilla on merkitystä, kun pohdit, mitä ominaisuuksia aurinkolaseiltasi tarvitset. Jos valinnanvaikeus yllättää, Opti+optikkosi auttaa sinua valitsemaan käyttötarkoitukseen ja kukkarollesi sopivat kehykset ja linssit.

Kaupunkikäyttöön sopivat monenlaiset aurinkolasimallit

Tyylikkään ulkonäön lisäksi kannattaa kuitenkin pitää huoli, että laseissa on täysi UV-suoja. Luvut 100 tai 400 lasien tarrassa kertovat täydestä UV-suojasta. Jos tarvitset näönkorjausta, myös kaupunkiaurinkolaseihin kannattaa ottaa omat vahvuudet, näin shoppailu ja terassielämä sujuu miellyttävästi.

Erilaiset harrastukset asettavat vaatimuksia aurinkolaseille

Nykyään on aivan erityisesti autoilun, pyöräilyn, golfin, purjehduksen, ammunnan ja laskettelun tarpeisiin kehitettyjä aurinkolasiratkaisuja. Kaikkiin saat myös silmälasivahvuudet.

Autoiluun sopivat polarisoidut tai valossa tummuvat, fotokromaattiset linssit. Sankojen valinnassa tulee huomioida näkyvyys sivulle, joten paksukehyksiset muotiluomukset eivät sovi autoilijalle. Opti+optikoltasi saat erityisesti autoilijalle suunnitellut DriveWear-aurinkolasit.

Golfin suosio kasvaa vuosi vuodelta ja etenkin aikuisnäköisille lajin harrastajille pystymme tarjoamaan erityisesti golfin tarpeisiin suunnitellut ProGolf-aurinkolasit. ProGolf-linssit tekevät pelaamisesta sekä nautinnollisempaa, että turvallista, sillä linssien BlueStop-materiaali estää paitsi UV-säteilyn, myös ainoana golf-linssinä myös silmälle haitallisimman auringon sinisen valon.

Purjehtimisessa tarvitaan laajaa näkökenttää mittariston näkemiseen ja luonnolliset hyvää kaukonäköä. Nämä vaatimukset täyttävät ProSail-aurinkolasimme. Miellyttävä näkeminen toimii myös maissa, joten voit käyttää ProSail-aurinkolasejasi monipuolisesti.

Urheilu- ja lasketteluaurinkolaseihin tarjoamme kestäviä kehysmalleja, joihin saadaan vahvuudet joko linssittämällä tai erityisellä adapterilla. Urheilulasien linssiväreillä on useita näkemiskokemusta parantavia ominaisuuksia. Ruskea korostaa yksityiskohtia, vihreä toistaa hyvin värejä, keltainen ja vaalea oranssi korostavat kontrasteja. Luonnollisesti värin tummuusasteella on suuri merkitys näkemiseen. Erittäin kirkkaisiin olosuhteisiin kuten jäälle ja lumelle tarvitaan 70%-90% tummat linssit ja häikäisynestoa voidaan vielä vahvistaa peilipinnalla.

Huolehdi myös silmän sisäisestä UV-suojauksesta

Pitkään jatkuvalla altistuminen auringon UV-säteilylle vesillä, lumilla tai voimakasta UV-säteilyä aiheuttavan laitteen säteilylle ilman suojalaseja voi aiheuttaa lumisokeudeksi kutsutun sarveis- ja sidekalvon tulehduksen.  Kivulias kokemus ei onneksi yllensä jätä jälkeensä pysyviä vammoja.

Sen sijaan toistuva alttius UV-säteilylle voi nopeuttaa harmaakaihin syntymistä. Kaihi on erittäin yleinen vaiva, joka kehittyy iän myötä heikentää asteittain ihmisen näkökykyä.

Auringon valo vapauttaa silmässä happiradikaaleja, jotka ovat vahingollisia silmälle. Silmät suojautuvat niiltä elimistön omien ja ravinnosta saatavien antioksidanttien avulla.

Terveellisellä ruoka­valiolla voidaan tehostaa silmien kykyä suojautua auringolta

Silmän takaosassa oleva makulan pinnalla on silmän oma ”aurinkolasilinssi”, tappisoluja ja näkemisen tarkinta aluetta suojaava pigmenttikerros.

Silmänpohjan rappeuma-riskiä lisäävä tekijä on sini-violetti 380 – 430 nm:n säteily. Säteilyltä voi suojautua valitsemalla aurinkolaseihisi BlueStop -linssit, joilla saat täydellisen suojan haitallisinta 405 nm:iin säteilylle. Lisäksi varmistamalla makulan näköreseptoreita suojaavan pigmenttikerroksen terveyden, saat elimistön oman suojan läpipääseville aallonpituuksille.

Suojaavan pigmenttikerroksen tiheyttä voidaan mitata erityisellä MPS II-mittarilla ja jos pigmenttitiheys on matala, kannattaa ruokavalion lisäksi hoitoa tehostaa Ophtamin-ravintolisällä.

Kokonaisvaltainen suojautuminen UV-säteilyltä on siis yhdistelmä mekaanista häikäisyn estoa ja haitallisten aallonpituuksien leikkaamista, sekä kehon omien puolustusmekanismien ylläpitoa ja vahvistamista.

 Lue lisää aiheesta

BLUESTOP – LINSSIT

SILMÄNPOHJAN RAPPEUMA

OPHTAMIN-RAVINTOLISÄ