Tuoko tietokoneruutu hiekkaa silmiin?

Kategoriat: Optikko, Silmälääkäri ja Työnäkö.

kuivat silmät

Kesälomat ovat taas muisto vain ja moni työssäkäyvä tuijottaa järvimaiseman sijaan tietokoneen näyttöä useita tunteja päivässä

Koneellisen ilmanvaihdon ja näyttöpäätetyön yhdistäminen voi luoda silmiin aavikkomaisen tunteen, silmiä kutittaa ja kuivaa. Pienillä keinoilla kuivasilmäisyyttä voi kuitenkin ehkäistä.Näytön äärellä työskenteleminen vähentää silmien räpyttämistä. Näyttö kannattaakin pitää hieman alaviistossa, sillä se lisää silmien aukaisemista ja sulkemista. Irrota säännöllisesti katse kokonaan näytöltä ja anna silmillesi lepoa. Katsele ikkunasta ulos tai suuntaa katse kaukaisuuteen. Silmiä kannattaa myös räpytellä tietoisesti ja samalla pyöritellä hartioita, sillä niska- ja hartiaseudun jumitus voi myös tuntua kipuna silmissä.

Suosittelemme kuivasilmäisyydestä kärsiville piilolinssien käyttäjille kostuttavan hoitonesteen sekä kostutustippojen käyttämistä. Voitelevia ja kostuttavia BioDrop-kostutustippoja kannattaa laittaa silmiin sekä ennen piilolinssien silmiin laittamista että niiden käytön aikana.

Hyaluronaani kostuttaa ja voitelee silmiäsi hellävaraisesti ja luonnollisesti

Yksi ampulli riittää useimmille käyttäjille koko päiväksi, sillä saat ampullista jopa 14 tippaa. Ampullin voi sulkea ja käyttää turvallisin mielin 12 tunnin kuluessa avaamisesta. BioDrop ei sisällä eläinperäisiä aineita eikä säilöntäaineita, joten se sopii herkkäsilmäisille sekä jatkuvaan käyttöön. BioDrop ei sisällä mitään ylimääräistä vaan kaikki sen ainesosat ovat luonnollisia kehon omia ainesosia.

Jos silmien kuivumisesta ja kivusta tulee päivittäinen rasite tai näkökyvyssä alkaa olla muutoksia, kannattaa varata aika silmälääkärille.

Lähteet:: Duodecium ja Piiloset