Tiesitkö? Kotimaiset silmälasilinssit valmistuvat ympäristöystävällisesti!

Kategoriat: Linssit ja Optikko.

Opti+optikot suosivat silmälaseissaan kotimaisia Piiloset-linssejä

Piiloset on ainoa suomalainen piilolinssien hoitotuotteiden, kuivien silmien hoitotuotteiden sekä yksilöllisten silmälasilinssien valmistaja. Korkean laadun ja erittäin monipuolisen linssivalikoiman lisäksi, Piilosetilla on huomioitu myös ekologisuus.

Liedossa sijaitsevassa linssihiomossa ei synny kaatopaikkajätettä, vaan kaikki on kierrätyskelpoista, mm. muovipuru menee energiajätteeseen, josta jätehuoltokumppani tuottaa energiaa.

Linssiaihio on alkuun muovimöhkäle, josta syntyy tuotannossa siro silmälasilinssi.

Linssihiomon tuotantolaitteissa on suljettu vesikierto, mikä säästää veden lisäksi myös ympäristöä, kun jätevettä ei synny. Toimituksissa linssitöiden pahviset postituslaatikot kiertävät useaan kertaan käytössä asiakkaan ja Piilosetin välilllä, mikä pienentää muutenkin kierrätyskelpoisen jätteen määrää.  Lisäksi useampi linssityö pakataan samaan postituslaatikkoon, jotta vähennetään pakkausmateriaalien käyttöä.

Piilosetin linssituotanto on lähituotantoa. Raaka-aineet tulevat muualta, mutta tehdyt linssit valmistuvat Suomessa, eikä niitä lennätetä yksitellen muualta maailmasta, kuten ulkomaalaisten linssivalmistajien tuotteiden kohdalla tapahtuu. Lähituotannon etuna on myös nopea toimitus. Voit saada silmälasisi Opti+optikoltasi jopa muutamassa päivässä – on kuitenkin huomioitava, että  mm. jälkikäsittely, kuten erikoispinnoitteet lisäävät työvaiheita ja samalla myös toimitusaikaa. Kuva alla: Linssit valmiina heijastamattoman pinnan lisäämiseen.

Tuotantotilat lämpiävät ympäristöystävällisen pellettilämmön avulla ja lisäksi linssituotannon tarvitsemaa sähköä tuotetaan jatkossa aurinkoenergiasta.

Piiloset on alusta asti, vuodesta 1978 investoinut kilpailukykyisen ja ympäristöystävällisen teknologiaan ja kehitys jatkuu! Kotimaisuus kunniaan linssi kerrallaan!