Silmälasilinssit

linsseissä on eroja

 

Yllä: Terävät näköalueet eritasoisilla rajattomilla moniteholinsseillä 1.Perusmoniteho 2.Yleismoniteho 3.Kehittyneempi yleismoniteho 4.Yksilöllinen moniteho 5.Täysin yksilöllinen moniteho

Silmälasilinssin valinta alkaa näöntarkastuksella

Kaikkien silmälasilinssien optisen keskipisteen tulee vastata joko voimakkuudeltaan tai verkkokalvolle tuottamallaan voimakkuudella silmälasireseptiä. Silloin kun verrataan vain linssien optista keskipistettä, linssit ovat siis ominaisuuksiltaan samanlaisia. Linsseihin alkaa tulla eroja välittömästi optisen keskipisteen ulkopuolella. Tämä korostuu eritoten moniteholinsseissä, mutta myös yksitehoissa on eroja.

Ylläolevasta esimerkkikuvasta näet suuntaa antavasti, miten moniteholinssin tarjoama käyttömukavuus optisen keskipisteen ulkopuolella kasvaa, kun siirrytään aste asteelta perusmonitehosta (1.) täysin ykslölliseen, käyttäjän tarpeiden mukaan valmistettuun moniteholinssiin, kuten Piiloset Vario-linssiin (5.)

Silmälasilinssin hintaan vaikuttavia tekijöitä

Suurin vaikuttava asia on linssityyppi, tarvitaanko näönkorjaukseen yksiteho-, syväterävä-, kaksiteho- ja moniteholinssit. Parhaan linssivaihtoehdon löytäminen perustuu käyttäjän yksilöllisiin tarpeisiin ja sopivaan hinta-laatu-suhteeseen.

Yksiteholinssit

ovat yleisin linssityyppi, niissä on sama vahvuus koko linssin alueella. Luku- eli pluslasit auttavat näkemään lähelle, lukemaan kirjaa, tekemään käsitöitä jne. Miinuslaseilla toimivat taas päinvastoin, ne auttavat näkemään kauemmas liikenteessä, katsomaan televisiota ja seuraamaan koulussa opetusta liitutaululta.

Syväterävät linssit

sopivat esimerkiksi toimistotyöhön, jossa on tarve nähdä tarkasti tietokoneen ruutu ja näppäimistö. Syväterävät silmälasit ovatkin tyypillisesti työnäköön tarkoitettu silmälasilinssiratkaisu.

Kaksiteholinssit

ovat nykyään jo hieman ”vanhaa tekniikkaa”, mutta niitä tilataan silloin tällöin. Linssin alaosassa on alue lähikatselua varten ja muu osa linssistä on kaukonäköä varten. Katseen siirtely lähinäköön ja kaukonäköön tarkoitettujen alueiden välissä vaatii totuttelua.

Moniteholinssit

ovat nykyaikainen ratkaisut tarpeeseen nähdä sekä kauas että lähelle. Tämän sivun yläreunassa näet esimerkkejä, miten linssin hionta jakautuu portaattomasti linssin yläosan kaukonäköalueesta alaosan lähinäköalueeseen. Mitä yksilöllisemmin moniteholinssit mitoitetaan käyttäjänsä näkötarpeisiin, sitä kalliimmat ne yleensä ovat, koska erikoishionta vaatii myös parhaan mahdollisen linssimateriaalin. Koska edullisimmissa moniteholinsseissä lähinäköalue on suhteellisen kapea, silloin voi olla hyvä idea hankkia erikseen lähilasit lukemiseen ja päätetyön vaatimuksiin.

Silmälasilinssien hintaan vaikuttavat myös jossain määrin linssipinnoitteet. Näitä ”lisäherkkuja” ovat eritasoiset kovapinnoitteet kuten heijastamattomuus, likaa hylkivä pinnoite ja antistaattisuus.

Klikkaa ja lue lisää Opti+optikkojen monipuolisesta silmälasilinssivalikoimasta!

Vario-moniteho-silmälasilinssit proGolf-golf-linssit multifit-silmälasilinssit digi+silmälasilinssit bluestop-silmälasilinssit