Ristomatti Ratia kehykset ja aurinkolasit – muotoilua Suomesta

Kategoriat: Aurinkolasit, Kehykset ja Muoti.

Ristomatti Ratia kehykset OPTI+ optikolta

Suomessa harvinainen muotoiluteko, silmälasimallisto Ristomatti Ratialta

Ristomatti Ratia on suunnitellut laukkuja, kenkiä, lakanoita, kattiloita, paistinpannuja, kirjoja, koruja, koriste-esineitä, huonekaluja ja taloja. Myös silmälaseja, joista on nyt julkistettu uusi, tähän päivään sopiva mallisto.

”Menestyneimmät tuotteeni syntyvät silloin, kun suunnittelen niitä omaan käyttöön” toteaa muotoilijalegenda uuden silmälasimallistonsa lähtökohdista ja jatkaa suunnittelun taustoista: ”Ainoat silmälasit mistä aikanaan pidin, olivat niin sanotut ”köyhien miesten pokat”. Siitä sitten lähdin muotoilemaan ja luomaan tällaista modernimpaa nykypäivään sopivaa versiota.

Edellisen silmälasimallistoni valmistuttua ryhdyin käyttämään pyöreitä silmälaseja, joista vuosien saatossa kehkeytyi tavaramerkkini. Ihmiset eivät enää tunnista minua, jos minulla ei ole näitä laseja päässä. Nämä lasit ovat osa minua.

Ensimmäisten Ristomatti Ratia -silmälasien valmistus päättyi vuosia sitten. Meille on Ratia Brandiin sekä henkilökohtaisesti minulle tullut lukuisia tiedusteluja koskien näitä pyöreitä pokia. On tullut runsaasti kyselyjä, että mistä laseja saisi ostaa?  Siksi tulinkin kovin iloiseksi, kun OPTITRADE OYn taholta meihin otettiin yhteyttä ja ehdottiin yhteistyötä silmälasimalliston parissa. Tämä vanha malli on nyt päivitetty tähän paivään ihanilla väreillä; löytyy jokaiseen vuodenaikaan ja mielentilaan oma värinsä! Parin vuoden ajan olemme suunnitelleet ja hioneet kehysmalleja, ja nyt on tullut hetki, että pääsemme nauttimaan työmme hedelmistä.

Valikoima on runsas ja täynnä herkullisia sävyjä. Saankin itselleni melkein viikon jokaiselle päivälle oman väriset lasit! Mallistoon olen erittäin tyytyväinen, se edustaa samaa tuttua RATIA-lifestyleä, jonka peruspilareita ovat rento eleganssi, ajattomuus sekä funktio. Näitä ominaisuuksia edellytän tuotteiltamme. Uskon, että nämä uudet Ristomatti Ratia -kehykset tulevat miellyttämään niiden tulevia käyttäjiä.”

Kehysten pirteät värit keltainen, punainen ja sininen antavat mahdollisuuden leikitellä muun pukeutumisen kanssa. Klassiset sävyt harjattu kupari ja musta – mattana tai kiiltävänä – sopivat puolestaan arkeen ja työhön

”Kotimaisen Ratia-designin täydentävät kotimaiset design-linssit”, kertoo kehysten jakelusta vastaavan Piilosetin toimitusjohtaja Seppo Isomäki. ”Kehykset voidaan helposti linssittää myös aurinkolaseiksi ja uskonkin, että ensi kesän hitti ovat pienet, pyöreät Ristomatti Ratia – aurinkolasit”, Isomäki jatkaa.

Ratia-mallisto on valmistettu laadukkaista materiaaleista. Metallikehykset ovat titaniumia ja muovikehykset selluloosa-asetaattia. Molemmat materiaalit ovat allergisoimattomia ja kestävät hyvin taivuttelua, jonka optikko tekee kehyksille miellyttävän istuvuuden takaamiseksi.

Ratia-kehyksiä myyvät kotimaiset OPTI+ -optikkoliikkeet kautta Suomen,

Ristomatti Ratia kehykset ja aurinkolasit