Piiloset BlueStop®-linssi

BlueStop®-linssi suojaa silmäsi 100% auringon harmaakaihia ja silmänpohjan ikärappeumaa aiheuttavalta lyhytaaltoiselta säteilyltä sekä UV-säteilyltä

bluestop-uv-suoja

  1. BlueStop® -linssimateriaali on ainutlaatuinen suoja vahingollisimmalle sini-violetille säteilylle.
  2. BlueStop® suojaa myös 100%:sti UV-säteilyltä.
  3. BlueStop® parantaa näkemistä kontrastia terävoittämällä.
  4. BlueStop®-linssi on yksilöllisesti valmistettu lääkinnällinen tuote, joka sopii kaikille.

Kaikki nämä Suomessa valmistetut Piiloset-linssit saat Opti+optikoltasi BlueStop® -materiaalista valmistettuina (taitekertoimet 1.6 ja 1.67)

  • Piiloset yksiteholinssit
  • Piiloset DIGI+ yksiteho väsyneille nuorille silmille
  • Yksilölliset moniteholinssit Piiloset Vario, Piiloset Optima PD, Piiloset Identity PD, Piiloset Freedom HD ja Piiloset Eco
  • Piiloset ProGolf, erikoislinssi aikuisnäköisille golfaajille, myös yksitehona
  • Piiloset Office PD, yksilöllinen toimistolinssi

bluestop-suojaa-siniselta-sateilylta

Lyhytaaltoista siniviolettia säteilyä tuottavat aurinko, tietokonenäytöt, kännykät ja tabletit, televisio sekä
led-valot.

Sininen on silmälle vaaran väri

Näkyvä valo on nimensä mukaisesti ainoa optisen säteilyn laji, jonka ihmissilmä pystyy aistimaan. Vaikka näkyvän valon kohdistuminen silmän verkkokalvolle on edellytys näkemiselle, voimakas näkyvä valo ja erityisesti sen lyhyet aallonpituudet voivat kuitenkin vahingoittaa verkkokalvoa ja sen herkkiä aistinsoluja. Tämä johtuu siitä, että näkyvän valon lyhyiden aallonpituuksien sisältämillä fotoneilla on niin suuri energia, että ne voivat vaurioittaa silmänpohjaa suhteellisen helposti. (Maila Hietanen, Reijo Visuri, Heidi Nyberg STUK) Lyhintä ihmissilmän erottava aallonpituutta ja korkeinta energiaa sisältävää violettisinistä valoa aallonpituuksilla 380 – 500 nm, kutsutaan korkea tehoiseksi siniseksi valoksi. Kaikkein haitallisinta on lyhytaaltoinen ja korkeaenerginen 380 – 430 nm:n säteily. Sini-violetin säteilyn lähteitä on paljon. Vaikka tällä hetkellä kuumin puheenaihe ovat meitä työpaikoilla, kodeissa ja vapaa-ajalla ympäröivät tietokonenäytöt, kännykät ja tabletit, televisio sekä led-valot, niin merkittävin säteilylähde on aurinko.

Sini-violettia säteilyä on syytä välttää

Ledivalon vaikutuksesta ihmiseen tehdyissä tutkimuksissa on havaittu, että sininen valo voi häiritä vuorokausirytmiä estämällä melatoniinin eli pimeähormonin tuotannon. Tämän havainnon perusteella voidaan siis suositella, että niin lasten kuin aikuisten on järkevää välttää älylaitteiden ja tablettien käyttöä, kun nukkumaanmenoaika lähestyy. Sinisen valon aallonpituus on helposti siroaavaa ja kehittää näkökokemukseen “usvaa” mikä heikentää kontrastia ja vähentää näkemisen terävyyttä. Vaikka ei ole pystytty todentamaan, että vähentämällä sinistä valoa näyttöpäätetyön kuormitus pienentyisi, valon vähentäminen parantaa kontrastia ja tekee kuvasta terävämmän. On siis syytä olettaa, että pitkäkestoisessa näyttöpäätetyöskentelyssä itse näkemistapahtuman helpottaminen sinistä valoa absorboivilla metodeilla, voidaan parantaa näyttöpäätetyön laatua ja työmukavuutta. Huomattavasti vakavampaa on, että useat tutkimustulokset tukevat tietoa siitä, että altistuminen  korkeaenergiselle sini-violetille säteilylle voi lisätä riskiä sairastua harmaakaihiin ja silmänpohjan ikärappeumaan. Silmänpohjan ikärappeumassa keskeinen näöntarkkuus heikkenee sekä lukeminen, TV:n katselu ja kasvojen tunnistaminen vaikeutuu. Tauti on parantumaton ja yleisin näkövammaisuuden aiheuttaja länsimaissa.

Piiloset BlueStop-linssi suojaa haitalliselta siniseltä valolta

BlueStop®-linssit valmistetaan korkeataitekertoimisesta linssimateriaalista, joka suodattaa tehokkaasti silmää vahingoittavaa valosäteilyä. Suodatus on täydellinen 405 nm:iin asti, jolloin haitallisin säteily ei pääse vahingoittamaan silmää lainkaan ja jopa 20 %:nen 430 nm:iin asti. Sen sijaan suodatuksen ulkopuolelle jää sisäistä kelloa säätelevä 460–480 nm:n säteily. Illalla käytettynä linssit siis parantavat unen laatua leikkaamalla häiritsevän säteilyn, mutta päästämällä pidemmän, vuorokausirytmiä säätelevän säteilyn läpi. BlueStop-linssi suojaa verkkokalvoa harmaakaihia ja silmänpohjan ikärappeumaa aiheuttavaa lyhytaaltoista säteilyä vastaan. Sini-violetin säteilyn poistaminen parantaa näkemistä terävöittämällä kontrastia; värinäkö säilyy normaalina. Suodatusominaisuus on linssimateriaalissa eikä pinnoitteessa, joten linssi on esteettisesti kaunis eikä se eroa tavallisesta silmälasilinssistä ulkonäöllisesti. Voit siis valita BlueStop®-linssit niin arki, työ kuin juhlakehyksiisikin. Koska sininen valo alkaa vaikuttaa silmään heti ihmisen synnyttyä, on tärkeä suojata myös lasten ja nuorten silmät. Linssistä voi olla merkittävää apua em. laitteiden käyttäjille sekä henkilöille, joilla on mitattu alhainen pigmenttitiheys silmän tarkan näkemisen alueella (matala MPOD-arvo), kaihileikkauspotilaille ja harmaakaihiriskiryhmään kuuluville. Suomessa valmistetut BlueStop®-linssit tekee kotimainen Piiloset.

BlueStop®-linssi on yksilöllisesti valmistettu lääkinnällinen tuote, joka sopii kaikille.