Perinteisen taitavaa silmälasien korjauspalvelua Opti+ optikolta

Onko tuttu tilanne? Nukahdit lasit päässä ja heräsit rillit vinossa. Vikkeläsorminen päivänsäde nappasi kehyksestä kiinni ja aisa irtosi. Etsi aikasi kadonneita lasejasi ja istahdit pohtimaan minne ne tuli laitettua – rusahdus takapuolen alta ilmoitti näkövälineiden löytyneen.

Onneksi vauriot voivat olla hyvinkin helposti korjattavissa. Taivuttelemme ostamiesi silmälasien pikkuhaaverit kuntoon maksutta. Hieman vakavammatkin vammat kannattaa korjauttaa. Rikkoutuneet kehykset voidaan juottaa ehjiksi ja piloille hajonnut osa voidaan korvata varaosalla.

Opti+ optikot hallitsevat alan käsityötaitoa vaativat metallikehysten hopeajuotokset millimetriä ohuemmalla injektioneulasuuttimella sekä muovikehysten korjaamisen sulatusjuotoksella.

Valitettavasti aivan kaikkia muovimateriaaleja ei voida korjata, mutta asia selviää tuomalla kehys näytille. Samoin metallimateriaaleista titaniumin korjaaminen ei aina onnistu paikan päällä, jolloin teetämme korjauksen alihankintana, tai ohjaamme sinut esim. titan-hitsauksia tekevän kultasepän pakeille.

Vaikka silmälasit eivät varsinaisesti olisikaan rikki, ne saattavat tarvita aika-ajoin huoltoa. Nenätyynyjen  ja/tai aisanpäiden vaihto, ruuvien kiristys ja kehysten taivutus alkuperäiseen kuosiinsa on hyvä teettää aika ajoin. Optikko osaa irroittaa linssit kehyksestä ja puhdistamaan linssit ja kehysten urat. Huollon yhteydessä silmälasien ruuveihin laitetaan myös uusi lukiteaine.  Muita mahdollisesti eteen tulevia,  istuvuutta parantavia toimenpiteitä ovat mm. joustosaranoiden vaihto uusiin. Silmälasisi istuvat taas napakasti ja mukavasti!

Ethän käy taivuttelemaan vääntyneitä kehyksiäsi itse! Muotoon vääntämiseen tulee olla tieto mistä kohtaa vääntään ja tukea, millä voimalla ja mitä työkaluja työhön tarvitaan.

Kehysaisa voi joskus jäädä jumiin saranaruuvin katkettua. Tällöin poistamme vanhan ruuvin poraamalla ja teemme tarpeelliset toimenpiteet saranan korjaamiseski.

Muovi- ja puukehysten nenäosa ei aina istu mukavasti edes täysin uusissa kehyksissä. Silloin apu löytyy ”nenityksestä”. Nenäosaan voidaan asentaa mittojesi mukainen varrellinen tai varreton nenätyyny.

Laadukkaista materiaaleista valmistetut silmälasit kannattaa korjauttaa – vaikka sitten varalaseiksi odottessasi uusien valmistumista.

Opti+optikoltasi saat myös linssit vanhoihin, ehjiin kehyksiisi.  Kehyksen kunto täytyy kokonaisuudessaan arvioida huolella, että kestää linssityksen ja sekä uusien linssien keskimääräisen elinkaaren.

Kun elämä kolhii kehyksiäsi, Opti+ optikko korjaa!