Optikkopalvelut

Tervetuloa kotimaiseen optikkoliikkeeseen

optikon palvelut

Asioidessasi OPTI+ liikkeessä suosit aina suomalaista, sillä liikkeet ovat täysin kotimaisessa omistuksessa – monet olleet jo usean sukupolven ajan. Saamaasi palveluun sisältyy kokemuksen tuomaa hiljaista tietoa ja ammattiylpeyttä kaikista tuotteista ja palveluista, mitä OPTI+ optikko liikkeessään myy tai tuottaa. Usein myös asioit suoraan liikkeen omistajan kanssa, joten voit olla varma, että sinua palvellessaan hän pistää aina parastaan!

Optikon ammatti vaatii myös psykologista silmää

Opti+optikko on näkemisen ja näönhuollon asiantuntija. Optikon työtehtäviä ovat näöntutkimus ja silmälasien ja piilolinssien määrääminen sekä sovittaminen ja käytön opastus, mutta optikon täytyy tänä päivänä työskennellä myös trendien ja muodin alueella.

Optikkomme esittelevät asiakkailleen kehysten ja linssien vaihtoehtoja, perustelevat ehdotuksensa hyvät puolet, mutta kertovat myös tuotteissa piilevät heikkoudet. Tyypillinen esimerkki kompromisseista hyötyjen ja haittojen välillä ovat moniteholinssit, joissa on suuria eroja perustuotteen ja premiumtuotteiden välillä. Tällöin on tärkeää motivoida asiakas totuttelemaan linssien välittämään näköaistimukseen, jotta aivot oppivat prosessoimaan linssien reuna-alueiden vääristymät suhteessa parantuneeseen ja portaattomaan näköaistimukseen lähi- ja kaukonäön alueilla.
Optikon ammatti ei siis ole vain teknistä osaamista vaikka näöntarkastusta suorittaessaan optikko käyttää teknisiä apuvälineitä. Tärkein prosessi tapahtuu optikon korvien välissä, jossa optikko muodostaa kokonaiskuvan asiakkaan silmälasikorjaustarpeesta.

Kotimaisuus kunniassa myös tuotevalikoimassa

Ratia-kehykset by Joensuun Opti+optikko

Optikkomme toimivat hyvässä yhteistyössä kotimaisen linssiteollisuuden kanssa ja tieto kotimaisista tuoteuutuuksista tavoittaa aina ensimmäisenä Opti+optikkojen asiakkaat. Kun haluat niin suomalaiset silmälasit kuin mahdollista, kannattaa asioida Opti+optikolla.

Näönhuollon osuus optikon työssä lisääntyy

Linssiteknologia kehittyy koko ajan ja linsseissä on nykyään parantuneen optiikan lisäksi jopa lääkinnällisiä ominaisuuksia. Esimerkkinä kotimainen BlueStop-linssimateriaali, josta voidaan valmistaa kaikki linssityypit yksitehoista monitehoihin ja sen lisäksi linssi pysäyttää silmälle haitallisen sinisen valon.

Erona silmälääkärin ammattiin on, että optikko ei hoida silmäsairauksia. Mutta jos näöntarkastuksessa havaitaan silmäsairauteen viittaavia piirteitä, optikomme ohjaavat asiakkaan silmälääkärin jatkotutkimuksiin. Opti+optikolla on turvallista asioida, sillä laaja ammattilaisten verkosto sekä optikoiden ja silmälääkäreiden yhteistyö mahdollistaa kattavat silmien terveydenhuollon tutkimukset kuten näöntutkimukset, piilolasien sovitukset, kuivasilmäisyyskontrollit, silmänpaineenmittaukset, ajokorttitarkastukset, silmänpohjatutkimukset ja silmäleikkausten jälkitarkastukset.

satu tutkiiMyös työpaikkojen näköergonomia on optikkojemme osaamisaluetta. Työnäköhaasteisiin vastataan tarvittaessa vaikka paikan päälle tulemalla. Kuten mainittu, optikko ei hoida silmäsairauksia. Osa optikoistamme ovat kuitenkin suorittaneet lisäkoulutuksen, jonka jälkeen optikko voi käyttää työssään diagnostisia lääkeaineita. Pro auctore -lääkemääräyksellä optikko voi määrätä ammattinsa harjoittamisen yhteydessä tarvittavaa lääkettä. Tämä mahdollista sen, että optikko voi tehdä laajempia terveystutkimuksia ja olla vielä enemmän näkemisen ja näönhuollon ammattilainen.

Käsityötä ja yksilöllistä muotia

Viime vuosina silmälasien valmistaminen ja korjaaminen on vähentynyt, mutta useimmissa Opti+liikkeissä optikot ovat pitäneet kädentaidot kunnossa. Monissa liikkeissä linssien reunahionta tehdään edelleen paikan päällä ja rikkoutuneet kehykset korjataan entistä ehoimmiksi.

Koska liikkeet ovat yksityisessä omistuksessa, ne voivat päättää myös tuotevalikoimistaan itse. Kun haluat yksilölliset silmälasit, kanttaa suunnata Opti+optikon pakeille. Kehysvalikoimistamme löytyy usein yksilöllisiä, jopa itse maahantuotuja malleja joita ketjuliikkeistä ei löydy. Optikkomme tuntevat paikallisten asiakkaidensa maun tyylin suhteen ja pystyvät hankkimaan kehysvalikoimiinsa todellista ”lähisilmänruokaa”.

Väitämme, että yksityinen optikko palvelee paremmin. Veikko Lavia siteeraten, OPTI+ optikoille jokainen asiakas on laulun arvoinen. Paikallisten tekijöiden tukeminen antaa ihmisille ja paikoille merkitystä. Se on osoitus luottamuksesta suomalaiseen osaamiseen.