Monitehopiilolinssit ovat pelastus aktiiviselle aikuiselle

Kategoriat: Optikko.
piilolasitMilloin monitehopiilolinssit?

-Yleensä uusien monitehopiilolinssien hankkija on aktiivinen liikkuja, joka on käyttänyt aikoinaan paljonkin piilolinssejä, mutta piilolinssien käytössä on ollut muutaman vuoden tauko. Syinä katkoksiin on yleensä lähinäön heikkeneminen, joita aikaisemmin ei aina kyetty hoitamaan näkömukavuuden kärsimättä tai kuivat silmät vanhoilla piilolinssimateriaaleilla.

-Onneksi on uusia teknisiä ratkaisuja, joiden turvin voimme nähdä miellyttävästi myös lähelle, lukea sanomalehdet, nähdä kännykän tekstit ja vaikkapa ruokalistat, mikä tuotti aikaisemmin tuskaa. Silloin näkeminen ratkaistiin monovision järjestelmällä tai lukulaseilla piilolinssien lisäksi. Tänä päivänä ratkaisemme ongelmat monitehopiilolinsseillä käyttäen hyväksi usein johtavaa silmää erilaisella adeerauksella verrattuna seuraajasilmään, mutta ratkaisuna on aina piilolinssiratkaisu, jossa on myös näköalue lähelle, joko linssin keskiosassa tai reuna-alueilla. Myös lukulisävoimakkuuksia on jo riittävä valikoima, niin voimme saada toimivan ratkaisun myös lähelle kaukonäön häiriintymättä. Materiaalit linsseillä ovat parantuneet niin, että linssejä voidaan tarvittaessa käyttää usein jopa yötäpäivää.

Milloin sitten on aika testata ensimmäisiä monitehopiilolinssejä ?

– Tutkimuksissa optikolla mitataan esim. akkommodaatiolaajuus, mikä yksilöllisesti vaihtelee 40-ikävuoden jälkeen paljonkin, jolloin tuo lähinäkemisen ongelma alkaa tulla esiin. Silloin on korkea aika testata monitehopiilolinssejä, jos aikuisnäköinen haluaa lisätä näkömukavuutta vapaa-aikaan.

Kuinka sitten minä saisin kokeilla näitä monitehopiilolinssejä?

Jos innostut kokeilemaan nyt monitehopiilolinssejä, niin soita  ja varaa aika piilolinssioptikolle. Useimmat kokeilijat ovat olleet kyselyjemme mukaan erittäin tyytyväisiä.