Tutkimustulokset lupaavat migreenipotilaille helpotusta

Kategoriat: Etusivu ja Silmälääkäri.

migreenilasit-p-421Uusi linssiväri FL-41 suodattaa häiritsevää valosäteilyä

Tutkimusten mukaan yli 90 % migreeniä sairastavista kärsii valoherkkyydestä. Migreenin saattaa laukaista esimerkiksi loisteputkivalaistus tai tietokoneen näytön katseleminen. Uusimpien tutkimusten mukaan migreenipotilaat voivat hyötyä erikoissävytetyistä silmälasilinsseistä.

Sisätiloissa on paljon päänsärylle altistavaa välkkyvää sinistä valosäteilyä. Utahin yliopistossa (USA) tehdyissä tutkimuksissa silmälasilinsseihin värjätyn oranssin punertavan FL-41 sävyn todettiin suodattavan jopa 80 % valoherkille silmille sopimattomasta sini-vihreästä valosäteilystä ja siten vähentävän jännityspäänsärkyä ja silmien väsymistä1.

FL-41:n vaikutus perustuu valon tiettyjen aallonpituuksien leikkaamiseen ja oikea sävy on mahdollista tunnistaa vain linssistä spektrofotometrillä mittaamalla. Kuluttajan onkin tärkeä tietää, että sävy joka näyttää samalta kuin FL-41 ei välttämättä ole juuri se oikea. ”FL-41 linssien käytöllä ei ole sivuvaikutuksia, kuten joillakin lääkeaineilla. Linssien sävyttäminen on halpa ja helppo tapa parantaa migreenistä kärsivien potilaiden elämänlaatua”, toteaa Dr. Katz. 1

Migreenin hoitamiseen ei riitä silmälasilinssien värjääminen erikoissävyllä, vaan ensi arvoisen tärkeää on, että silmien taittovirhe on oikein korjattu. Sävyn vaikutusta voi turvallisesti kokeilla, sillä sen käyttämisestä ei ole haittaa vaikka ei migreenistä kärsisikään. Sävyn voi värjätä lähes kaikkiin Piiloset silmälasilinsseihin, niin yksi- kuin moniteholinsseihinkin.

Piiloset FL-41 linssit ovat yksilölliset valmistettuja lääkinnällisiä tuoteita.

Valmistus: Piiloset by Finnsusp, Lieto.

FL-41 -linssit saat Opti+ ketjun liikkeistä