Luentosalilta kuntosalille ja takaisin

Kategoriat: Aurinkolasit, Harrastukset, Muoti ja Optikko.

Turun Optiikan ovi aukeaa ja Mimosa Isomäki tervehtii meitä reippaasti. Kasvatustieteitä opiskeleva fitness-urheilija ja -malli vaihtaa kuulumiset tutun henkilökunnan kanssa. Liikkeessä on aikaisesta ajankohdasta huolimatta sen verran säpinää, että siirrymme liikkeen omistajan, optikko Kari Ukkosen opastuksella henkilökunnan tiloihin Mimosan kanssa sovittua juttutuokiota varten.

Opiskelijalle silmälasit ovat työväline
”Massaluennot ovat edelleen opiskelijoille arkipäivää eikä – kumma kyllä – uusiakaan luentosaleja ole kovin hyvin suunniteltu näkemistä silmällä pitäen”, toteaa Mimosa. ”Etenkin fuksivuotenani, eli ensimmäisenä opiskeluvuotenani, jäivät silmälasit silloin tällöin kotiin ja muistiinpanojen teossa piti turvautua kaverilta kopioimiseen. Luennoitsijan tekstiä oli mahdoton nähdä salin perälle ilman silmälaseja.”

Mimosan suosikkikehyksissä yhdistyvät luonnolliset värit ja hyvä istuvuvuus kasvojen muotoihin

Mimosan suosikkikehyksissä yhdistyvät luonnolliset värit ja hyvä istuvuvuus kasvojen muotoihin

 

Vaikka Mimosalla on vain hyvin vaatimattomat vahvuudet silmälaseissaan, hänkin tarvitsee näönkorjausta, jotta silmä pystyy koko pitkän luennon ajan tarkentamaan satoja kertoja katseen luennoitsijan taululta muistiinpanoihin ja takaisin. ”Onhan meillä opiskelijoilla omat terveydenhuoltopalvelumme, mutta en ole silmälasiasioissa sitä käyttänyt, kun minulla on Turun Optiikassa oma henkilökohtainen optikkoni. Kari on pitänyt huolta näöstäni pikkutytöstä lähtien”, kehuu Mimosa Turun Optiikan Kari Ukkosen ammattitaitoa.

”Hyvän näön tarve opiskelussa ilmenee sellaisessakin pikku yksityiskohdassa, kuin luentosalin kellon näkemisessä. Isossa salissa voi huonolla tuurilla olla niin kaukana kellosta, jolloin tentissä ei ole hajuakaan ajankulusta. Tosin nykyään ongelma on korjattu rannekellolla.”

Nuoret uskaltavat kokeilla rohkeitakin kehysmalleja
”Silmälasit ovat osa tyyliä ja arkilasien lisäksi rinnalla voivat olla toiset lasit aivan eri maailmasta”, vastaa Mimosa kysymykseen nuorison suhtautumisesta silmälasien käyttöön. ”Ainakaan minun tuttavapiirissäni ei ole mitään estoja silmälaseja kohtaan, voimme joskus luennolla istua kaverieni kanssa rivissä ja kun huomaamme tekstin menevän liian vaikealukuiseksi, porukka vilkaisee toisiaan ja pistää tyylikkäästi yhtä aikaa lasit nenälle”.

Ulkoilijan kannattaa käyttää aurinkolaseja
”Käytän tosi usein aurinkolaseja. Elämäntapani on aktiivinen ja olen paljon ulkona. Talvella tietysti ollaan rinteessä suksilla ja laudalla. Kesällä lenkkeilen ja yritän päästä perheeni mukaan veneilemään aina kun mahdollista. Ja etenkin näin keväällä, kun aurinko tulee vielä suoraan silmiin, käytän aurinkolaseja myös kaupungilla liikkuessani – onhan se tietysti myös tyylikysymys, mutta ennen kaikkea haluan suojata silmäni. Häikäisyn aiheuttama päänsärky ei ole maailman mukavin olotila”, kertoo Mimosa ja täydentää:
”Vaadin sekä silmälaseiltani että aurinkolaseiltani laatua. Etenkin aurinkolaseissa ero halpisten ja merkkituotteen välillä on valtava… eivätkä huonosti istuvat aurinkolasit edes pysyisi minun vauhdissani mukana. Siksi olen hankkinut kaikki aurinkolasini täältä Turun Optiikasta.”

 

Kohti Floridaa
Mimosan seuraava suuri haaste on osallistuminen kesäkuun lopussa Miamissa pidettäviin kansainvälisiin Fitness Universe-kilpailuihin, jossa Mimosa kilpailee lajinaan fitness. Kisaan valmistautumista ja urheilijan elämää voit seurata Mimosan blogista http://mimosa.isomaki.us/

Opti+ optikot toivottavat lempiurheilijalleen tsemppiä harjoitteluun ja kilpailuihin valmistautumiseen!

SuperDryRayBanlafontDavid