Kiuruveden Näkökulmasta saat oivalliset silmälasit ja lämminhenkistä palvelua ammattitaidolla

Kategoriat: Optikko ja Silmälääkäri.

OPTI+optikko näöntarkastus

Kiuruvesi on vähän alle 9 000 asukkaan maalaiskaupunki valtateiden 4 ja 5 välissä Ylä-Savossa. Matkaa Iisalmeen kertyy 35 ja Kuopioon 120 kilometriä. Valtaosa väestä saa toimeentulonsa maa- ja metsätaloudesta. Maidon ja naudanlihan tuotannossa olemme Suomen kärkikaartia. Luomu-Suomen pääkaupungiksikin Kiuruvettä sanotaan.

Kiuruveden Näkökulma

Näköpalveluita torin varrella yli 50 vuotta

Liikkeemme on alun perin perustettu P.Ruokola & k:ni –nimisenä yli 50 vuotta sitten. Nimen- ja omistajanvaihdos toteutui 26 vuotta sitten entisen omistajan jäädessä eläkkeelle ja vetovastuun ottivat Marjo Venäläinen ja Teijo Niskanen.
Osoitteemme on ollut koko olemassaolomme ajan sama – Säästöpankin talo torin varrella. Vuosien saatossa olemme saaneet lisää myymälätilaa ja keskittäneet kaikki toiminnat katutasoon.

Tarvittaessa taipuu kaiverrus vaikka rautakankeen

Meiltä Näkökulmasta saa kattavien näönhuoltopalvelujen lisäksi myös kello-, kulta-, ja korupuolen tuotteita ja lahjatavaroita. Vaihdamme paristoja, teemme pienimuotoisia korjauksia ja välitämme haastavammat työt kello- ja kultasepälle. Myös kaiverruspalvelut kuuluvat valikoimiimme aina kastelahjoista arkkulaattoihin. Onpahan joskus tullut kaiverrettua rautakankikin.

OPTI+ optikko silmälasihuolto silmälasien korjaus

Esko ”pajahommissa”

Palvelevat pitkän linjan ammattilaiset

Henkilökuntaa on yhteensä neljä, omistajien lisäksi Pirjo Pesonen ja Esko Smolander.
Esko on pitkän linjan ammattilainen ja moniosaaja, ollut palveluksessa jo edellisen omistajan aikaan. Työvuosia ja –kokemusta hänelle on kertynyt jo lähes 35 vuotta. Eskolta sujuvat niin silmälasien valmistus, kaiverrukset, korjaukset kuin myyntityökin. Vapaa-aika kuluu muun muassa puu- ja pihatöissä ja oman liito-oravaperheen touhuja live-videokamerasta seuraten.

OPTI+ optikko kehysmuoti

Myymälän hengetär Pirjo pitää huolta siisteydestä ja somistuksesta. Pettämättömän makunsa turvin hän auttaa asiakkaita kehysvalinnoissa ja opastaa sopivien värien käytössä, onhan hän saanut kaupallisen koulutuksen lisäksi perehdytystä tyyli- ja värianalyysiin. Vapaa-aika kuluu ulkoillen ja tanssien, toisinaan metsälläkin. Pirjo on työskennellyt tiimissämme vuodesta 2008.

OPTI+ optikko kehysmallisto

Tuhattaiturimme Teijo hoitelee kello- ja korupuolen ostot ja varaston, linssitilaukset ja vielä markkinoinnin ja mainonnankin. Kun ei ole töissä, löytyy todennäköisesti treeneistä kuntopolulta tai ladulta allaan lenkkikengät, sukset, rullat tai pyörät. Sen verran vikkelä ja kilpailuhenkinen on että tavan takaa urheilee myös numerolappu rinnassa.

Marjo (ylin kuva) tekee optikon työt ja pitää kirjaa tuloista ja menoista. Laskujen maksu ja kaikenlaiset paperityöt kuuluvat toimenkuvaan. Vapaa-aika kuluu mökkeillen ja matkaillen. Uusin harrastus on ”nonnailu” (pojantytär 1 kk).

Kiuruveded Näkökulman henkilökunta

Yhteishenki ylläpitää työintoa

Näkökulman tiimin joukkuehenkeä ja työintoa pyrimme pitämään yllä järjestämällä
1 – 2 kertaa vuodessa yhteistä tekemistä erilaisten aktiviteettien merkeissä. Olemme viettäneet aikaa muun muassa mutkamäessä, teatterissa, risteillen, koskia laskien ja jääkiekkokatsomossa.
Vuosi sitten järjestimme Näkökulman 25-vuotisjuhlakonsertin Kiuruveden kulttuuritalolla. Musiikkiesityksistä ja tarjoilusta nautti henkilökunnan lisäksi 350 kutsuvierasta.

teksti: Marjo Venäläinen