Tärkeä asia kasvavan koululaisen näkemisessä

Kategoriat: Optikko.

koululainenNormaalisti koululaisen näkö hoidetaan aina koulujen alkaessa käymällä optikolla tai silmälääkärillä. Riippuen taittovirheestä pitää lasit monasti uusia voimakkuuksien muuttuessa, silloin tuleekin huomioitua aina kasvavan lapsen kokokasvukin ja asia on siten kunnossa. Mutta entäpä ne lapset, joilla ei ole taittovirhemuutoksia, mutta monastikin epämääräisiä silmävaivoja tai päänsärkyjä, joihin ei olekaan löytynyt apua.

Silmäterävälimuutos on aina huomioitava silmälaseissa

Voimakkaan pituuskasvun aikana tapahtuu muutoksia kaikissa raajoissa ja kehon osissa, siten myös pään koko muuttuu ja silmien välinen ero lisääntyy. Optisesti on erittäin tärkeätä huomioida silmäterävälin muutos. Korjaamattomana se aiheuttaa varsinkin isommissa voimakkuuksissa prismaattista vaikutusta näkemiseen ja se taas varmuudella ongelmia näkemisessä.

-isoimmat muutokset vuoden aikana ovat olleet neljäkin milliä silmäterävälissä, mitä minulle on tullut vastaan, kertoo optikko Harri Tarpeenniemi. Tällöin reilun kahden dioptrian voimakkuudet aiheuttavat yhden prismadiotrian vaikutuksen ja varman päänsäryn korjaamattomana.

-kasvavan lapsen näkemisessä on myös aina mitattava silmälihasten toiminta ja silmien yhteistyö taittovirheen lisäksi.

-ja useimmiten käynti optikolla riittää