Kouluikäisen näkö kannattaa tarkistuttaa vuosittain

Kategoriat: Optikko, Silmälääkäri ja Työnäkö.

näköoirekysely

Onko koulunkäynnin aloittaminen hankalaa? Kyseessä saattaa olla näön kuormittuminen ja epämukava näkeminen.

Näkö on koululaisen tärkein työväline. Se on hyvä tarkastuttaa kouluvuoden alkaessa ja kouluvuoden aikana ennen joulua, sillä näköongelmat voivat huonontaa koulumenestystä tai jopa estää oppimista.
Lapsi ei välttämättä itse huomaa näkevänsä huonosti, varsinkaan jos hänellä ei ole ollut aiemmin laseja. Koulutyö kuormittaa näköä ja lapsi voi olla haluton lähitöihin. Oirekyselystä voi olla apua ongelman kartoittamisessa.
Täyttäkää oirekysely yhdessä lapsenne kanssa. Vääriä vastauksia ei ole. Vastausten perusteella voidaan päätellä, onko tarvetta näöntutkimukselle; onko syytä mennä optikolle tarkastuttamaan koululaisen näkö vai kannattaisiko mennä silmälääkärille.

 

lasten näköoirekysely

 

TOIMENPITEET

Jos yhteenkin kohtaan tulee kyllä / joskus ruksi, ota täytetty kysely mukaasi ja tule OPTI+ optikkoliikkeeseen lapsen kanssa keskustelemaan tilanteesta.
OPTI+optikko päättää mahdollisen tutkimuksensa jälkeen, mitä tehdään. Tarvitseeko seurata tilannetta, tulisiko koululaisen hakeutua kouluterveydenhoitajan kautta silmälääkärille vai tarvitseeko koululainen esim. työskentelylasit helpottamaan näkemistä.

Lisätietoa koululaisen näköä askarruttavista asioista: www.optometria.fi