Kontrastinäkö ja kuivat silmät

Kategoriat: Optikko.

Kontrastinäköä parantavat DriveWear-linssit

–tiedätkö Sinä kuinka näet haastavissa valo-olosuhteissa?

Kontrastinäkö on liikenneturvallisuuden edellytys

Huono näkö liikenteessä on huolestustuttavan yleistä. Joka päivä kohtaamme tien päällä kuskeja, joiden näkö ei oikeasti riitä ajokorttivaatimuksiin, mutta he eivät tiedosta sitä tai eivät halua tiedostaa sitä. Hyvä kontrastinäkö on hyvän näöntarkkuuden ohella tärkeimpiä ominaisuuksia liikenteessä ja se korostuu talven pimeimpään aikaan. Etenkin pimeällä, sumussa, hämärässä ja lumisilla teillä on näkeminen vaikeaa, mikäli kontrastinäössä on parantamisen varaa. Samoin vesisateella saattaa tulla tunne, ettei näkeminen ole miellyttävää. Riittävä kontrastinäkö on keskeinen edellytys turvalliseen liikkumiseen.

Jos koet pientäkin ongelmaa liikkumisessa, liikenteessä hämärässä, niin tule näöntutkimukseen, jossa tutkimme myös kontrastiherkkyyden. Kontrastien erotuskykyä heikentävät likainen ja naarmuinen tuulilasi ja samoin naarmuiset silmälasilinssit. Myös monet sairaudet vaikuttavat kontrastiherkkyyteen, esim diabetes, kaihi. Hyvät, polarisoidut aurinkolasit auttavat ehkäisemään häikäisyä ja auttavat turvallisempaan liikkumiseen.  Hyvä näkeminen liikenteessä on meidän kaikkien yhteinen etu!

Kuivasilmäisyyden syy pitää selvittää ennen hoitoa

Talven yleisempiä ongelmia näkemisessä on kuivasilmäisyys. Silmät tuntuvat vetisiltä, punoittavilta ja kuivilta kuin ”santapaperi”, aivan kuin olisi roskia silmissä. Välillä näkö sumenee ja silmät rasittuvat. Vaiva on kiusallinen ja välillä jopa aiheuttaen sarveiskalvon pintavaurion, joka uhkaa näköä. Onneksi kuivasilmäisyys on hoidettavissa oikeanlaisilla tuotteilla. Ennen kuin päätetään tuotteista, on tärkeää tietää mistä silmien kuivuminen johtuu. Kyynelnestettä saattaa muodostua riittävästi, mutta se haihtuu liian nopeasti, tai kyynelnestettä ei muodostu tarpeeksi. On tärkeää tehdä mikroskooppinen tutkimus ja kyynelnesteen mittaukset, jotta oikea hoito löytyy. Optikko Satu Järvinen on kouluttautunut kuivasilmäisyyden tutkimiseen ja hoitamiseen, tule kysymään lisää! Kuivasilmäisyyteen on saatavilla apua, joten kannattaa poiketa tutkimukseen.

BioDrop kostutustipat sopivat  myös lemmikillesi

Tuotteita on tarjolla paljon erilaisia, etsitään juuri oikea tuote Sinulle.  Jos tarvitset lemmikille apua kuiviin silmiin, niin eläinlääkärit suosittelevat BioDrop kostutustippoja. Se ei sisällä eläinperäisiä, eikä säilöntäaineita, joten se sopii herkkäsilmäisimmällekin koiralle ja kissalle myös jatkuvaan käyttöön.