Kehysvalinnan ABC yli 50 vuotiaalle!

Kategoriat: Kehykset, Muoti ja Optikko.

Kehysvalinnan ABC yli 50-vuotiaille

Voimassaoleva linssimääritys

Linssien voimakkuus ja linssityyppi ohjaavat pitkälle kehysvalintaa, joten näöntutkimuksesta tai voimassaolevasta reseptistä on hyvä aloittaa.

Kasvojen- ja henkilön mittasuhteet

Kasvojen mittasuhteet on tärkeä huomioida. Ihon värisävy sekä henkilön omat mittasuhteet tulee ottaa huomioon. Usein näkee isolla ihmisellä aivan liian pienet kehykset, harvemmin toisinpäin. Kehyksen pitää olla suhteessa kantajan omiin mittasuhteisiin ja kokonaisolemukseen, ellei laseilla sitten haeta jotakin erityistä tehokeinoa ulkoiseen habitukseen.

Kehyksen värin valinta

Ihonväri tulee huomioida, jos ihossa on maksaläiskiä ja luomia ei pidä valita ruskeaa kehystä, se nostaa luomet ja maksaläiskät entistä paremmin esiin. Punoittavaa kuperoosa ihoa vasten ei tule laittaa punaisia kehyksiä, punainen kehys korostaa ihon omaa punaisuuta. Aknearpisesta ihosta lilanvärinen kehys tekee entistä ankeamman näköisen. Tummapintaisille sopivat hyvin hopean ja kullansävyt, ne tuovat raikkaan ilmeen iholle. Valitse kehykseen väri, josta tulee iholle riittävästi kontrastia. Iän myötä omien värien haalistuessa on hyvä valita väriä kasvoille, kuitenkin ottaen huomioon edellä kerrotut seikat.

Silmälasit erikäyttötarkoituksiin

Tämänhetkinen hieman korkeampi kehystrendi tukee monitehosilmälasien vaatiman, hieman korkeamman kehysaukon valintaa. Toki suhteellisen mataliinkin kehyksiin saa nykyisin hyvän ja kehittyneen moniteholinssin. 50+  ikäiset käyttävät silmälaseja yleensä kokopäivän ja siksi käyttömukavuus on erittäin tärkeä ominaisuus. Yhä enemmän ollaan menossa siihen suuntaan, että käytössä on useammat silmälasit samaan aikaan eri käyttötarkoituksiin valittuna. Yhdet blig blig kehykset juhlaan, toiset muoviset arkeen, urheiluun kevyet titaanikehykset ja töihin perusmetalliset näyttöpäätesilmälasit sekä yöpöydällä vielä tavalliset lukulasit.

Luonnolista näkemistä moniteholinsseillä

Silmälasien käyttötarkoitus tulee huomioida hyvin, sillä linssivaihtoehtoja on moniteholaseissa todella paljon. Luonnollista näkemistä lähelle ja kauas löytyy hyvistä kehittyneistä tämän päivän uusista linsseistä. Halpa ja hyvä ei huippuoptiikassa kulje käsikädessä.

Uusi ilme

Maan vetovoima pitää huolen alaspäin painuvista linjoista. Kehyksillä voimme korjata tätä ilmiötä ja laittaa kasvoille ilmettä kohottavia kehyslinjoja. Retrohenkiset vahvat muovikehykset, joissa aisa lähtee yläkulmasta, ovat vallalla tällä hetkellä. Niiden hyvä puoli on ylöspäin nousevat linjat, ne tuovat kohotusta ja iloista ilmettä kasvoille. Liian alas putoava alakaari voi taas aikaansaada väsyneen ilmeen. Eli hyvän balanssin löytäminen on tärkeää.

Korosta persoonallisuuttasi

Oma elämäntyyli saa näkyä keysvalinnassa. Vaatteet, asusteet ja silmälasien kehykset ilmentävät koko henkilön olemusta. Ne kertovat persoonallisuudesta ja luovat usein ensivaikutelman, jonka henkilö antaa itsestään. Tämä näkyy kaikissa muotituotteissa, vaatetuksesta laukkuihin ja optisiin kehyksiin. Jos käytät vanhanaikaisia kehyksiä, ne saavat sinut näyttämään vanhalta.

Uskalla unohtaa ikä ja etsi lasit jotka sopivat omaan tyyliin ja kulloiseenkin käyttötarpeeseen.

Lämpimästi tervetuloa löytämään oma uusi tyylisi OPTI+ optikolta!