Ikänäkö yllättää meistä jokaisen

Kategoriat: Optikko, Silmälääkäri ja Silmien terveys.

ikänäkö yllättää

Siinä vaiheessa kun kännykän lukuun ei auta edes selfie-tikku, voi olla, että olet liittynyt ikänäköisten alati kasvavaan joukkoon.

Silmän kyky tarkentaa lähelle alkaa heikentyä noin 40-vuoden iässä ja jatkuu tasaisesti noin 60 vuoden ikään saakka, jonka jälkeen ikänäkö yleensä vakiintuu. Voidaan siis sanoa, että ikävuosien 40 – 60 välissä tarvitaan säännöllistä, näkökykyä parantavien silmälasi- tai piilolasilinssien vaihtamista kulloistakin muutosta paremmin vastaaviin, jotta miellyttävä näkeminen on mahdollista.

Ikääntymisen vaikutukset näkökykyyn eivät valitettavasti aina jää normaaliin, ikääntymisestä johtuvaan mykiön joustavuuden vähenemiseen. Kansainvälisissä tutkimuksissa on selvinnyt, että vakavaa näkökyvyn menettämistä aiheuttavaa silmänpohjan eli verkkokalvon ikärappeumaa (Age-related Macular Degeneration, AMD) ja sen esiastemuutoksia ilmenee 10–15 prosentilla kaikista yli 55-vuotiaista ihmisistä.

On siis ilmeisen järkevää, että jokainen 40-vuotissynttäreitään viettävä aloittaa näkökykynsä säännöllisen seurannan heti juhlahumun hälvettyä. Tervetuloa OPTI+ optikolle, joka tarpeen tullen ohjaa sinut myös silmälääkärin pakeille.