Huolehdi silmälaseistasi oikein

Kategoriat: Linssit ja Optikko.
[intense_row rtl=”0″][intense_column size=”6″ medium_size=”6″ small_size=”12″ extra_small_size=”12″]testipuolikas[/one_half] [one_half_last]testi toinen puolikas[/intense_column][/intense_row]

 silmälasien puhdistus

Silmälasien huolellinen hoitaminen vaikuttaa suoraan niiden käyttöikään ja käyttömukavuuteen

Huolella hoidettuina linssit pysyvät pidempään kirkkaina ja kehykset ryhdikkäinä. Tarkistuta silmälasien kunto säännöllisesti. Jos kehykset ovat löystyneet ja valuvat, tai eivät muuten istu hyvin, korjauta ne omalla Opti+ Optikollasi. Tarkista myös linssien kunto; naarmuuntuneet linssit voivat merkittävästi heikentää näkemisen tarkkuutta ja laatua. Etenkin vaihtelevissa valaistusolosuhteissa ajettaessa  linssien virheettömyys on tärkeä liikenneturvallisuustekijä.

Viisi helppoa ohjetta silmälasien käyttäjälle

1. Pese linssit päivittäin juoksevalla, haalealla vedellä.

Jos teet työtä, joissa silmälasit likaantuvat roiskeista, hiekasta tai pölystä, on vesipesu erittäin tärkeää. Vedellä saat linssiä naarmuttavat partikkelit pois. Käytä silmälasilinsseille tarkoitettua puhdistusainetta, jolla saat linssit ja kehyksen pudistettua turvallisesti.

timpuri

Unohda Fairyt ja vastaavat, sillä ne kaikki ovat liian vahvoja puhdistusaineita hienoille linssipinnoitteille ja kehysmateriaaleille. Rasvaa liuottavat aineet on tarkoitettu aivan muunlaiseen puhdistamiseen ja ne tuhoavat linssit ja kehyksen vähitellen.

Jos silmälasit eivät ole niin likaiset, että juokseva vesi on välttämätöntä, riittää suihkutus linsseille tarkoitettua puhdistusainetta linssien molemmille pinnoille, jonka jälkeen kuivaus nukkaamattomalla, pehmeällä paperilla tai kankaalla.

Mikrokuituliina on loistava puhdistusväline pelkille pienille tahroille. Opti+ Optikoltasi saa hankittua oikeanlaiset hoitotuotteet ja pidennettyä arvokkaiden silmälasiesi käyttöikää ja käyttömukavuutta. Optikkosi kertoo mielellään lisää ja opastaa oikeanlaisessa silmälasien hoitamisessa. Tule poikkeamaan!

2. Jos saat linsseihisi roiskeita

esimerkiksi hedelmistä, juomista, tai pisaroita sateesta / merivedestä, huuhtele linssit mahdollisimman pian juoksevalla vedellä ja suihkauta linssien puhdistusainetta, jonka jälkeen kuivaa ne kevyesti puhtaalla liinalla.

Vältä hiusten muotoilutuotteiden joutumista silmälaseillesi, koska ne ovat vaikeasti  kotona vaikeasti puhdistettavissa. Tällöin tule omalle Opti+ optikollesi, niin hän puhdistaa ne hellävaraisesti.

nuotio

3. Varo silmälasiesi altistumista kuumuudelle

Vältä takkatulta, uunia, kiuasta tai avotulta. Älä myöskään jätä silmälasejasi auton kojelaudan päälle, koska auringon kuumuus saattaa vahingoittaa linssien pinnoitetta. Muovilinssit eivät siedä yli +80° lämpötiloja.

4. Älä koskaan aseta silmälasilinssejäsi pöytää tai muuta kovaa pintaa vasten

Silloin kun et käytä silmälasejasi, pidä ne silmälasikotelossa, joka suojaa niitä naarmuilta. Varmistu myös kotelon puhtaudesta, sillä pölykin sisältää naarmuttavia aineosia.

5. Käsittele silmälasejasi huolellisesti

Laita lasit päähän ja pois aina molemmin käsin. Huomaa myös, että jos työnnät silmälaseja usein päälaelle, voivat kehysten saranat löystyä ja linssit naarmuuntua hiuksista tai hiushoitoaineista.

Käytä silmälasisi tarvittaessa Opti+ Optikolla. Asiantuntija tarkastaa silmälasiesi kunnon ja tekee mahdolliset puhdistus-, säätö- ja kiristystoimenpiteet odottaessasi. Hyvin istuvia kehyksiä on mukava käyttää!

Satu_Järvinen

OPTI+optikko
Satu Järvinen