Heijastuksia silmälasimuodissa – Skaga Reflections

skaga-reflections

Skaga on ruotsalainen kehysbrandi, joka perustettiin vuonna 1948. Skaga-kehyksissä perinteet ja trenditietoisuus sulautuvat toisiinsa, muotoilu kumpuaa pohjolan luonnosta. Jokainen yksityiskohta on tarkoin harkittu, jokaisella komponentilla on tärkeä rooli kokonaisuudessa. Voi sanoa, että skandinaavisuudessaan Skaga on hyvin suomalaisuuttakin henkivä kehysmerkki.

Ruotsalaisuus

Skaga-kehyksiä ovat aina suunnittelleet pitkän linjan ruotsalaiset muotoilijat. On ollut luonnollista sisällyttää kehysten designiin ruotsalaisen maiseman ja luonnon kauneus. Ja mikä olisi ruotsalaisempi ylpeyden aihe kuin kuuluminen Ruotsin kuningashuoneen hovihankkijoihin.

skaga_2672_fryken

Aitous

Skagan kehykset ovat aitoa käsityötä. Jokainen malli on tärkeä osa kokoelmaansa ja jokainen malli on signeerattu nimellään merkkinä Smålantilaisesta käsityöperinteestä.

skaga_2688_yngaren

Design

Muotoilu on myös tuotekehittelyä. Kehysten laatu merkitsee Skagan suunnittelijoille ennen kaikkea funktionaalisuutta. Kiinnittämällä huomiota pieniin yksityiskohtiin syntyy korkealaatuinen, käytettävää ja käytännöllistä muotoilua joka kestää aikaa.

skaga_2671_viken_silmalasit

Uusi Skaga mallisto Heijastuksia – Reflections – on yhtä aikaa ajaton ja moderni

Luonnon läsnäolo tuntuu ja näkyy läpi koko kehysmalliston. Luonto heijastuu materiaaleissa ja väreissä. Kiiltävä metalli synnyttää virtaava veden kaltaisia jännittäviä heijastuksia. Lämpimät, punaiset sävyt hohtavat kuin ruska lehtien pinnoilla.

Vesi on Skaga Reflections- silmälasimallistolle tärkeä inspiraation lähde. Seesteiset järvet, vuolaina virtaavat joet, mystiset, tummat metsälammet. Äänet ja tunnelmat kun metsä vaihtuu maalaismaisemaan. Tuulen tuutulaulu puiden latvoissa, aamusumun pehmeä huntu peltojen yllä. Rauha, joka laskeutuu luontoon kun kesän kiivas kasvukausi kääntyy syksyyn. Luontokin pysähtyy hetkeksi ja kerää voimiaan.

On aika kuunnella, aika huomata värejä ja tuoksuja vuodenaikojen sulautuessa toisiinsa.  On syksyisten heijastusten aika värien leikkiessä Skaga kehyksissä kuin auringonsäde metsäpuron pinnalla.

Skagan Reflections-mallisto henkii myös ihmisten välisiä heijastuksia. Läsnäolon tunnetta toisen seurassa, hauraan yhteyden vahvistuessa henkilöiden väliseksi vetovoimaksi. Niitä maagisia hetkiä, jolloin aika tuntuu pysähtyvän.

Tervetuloa tutustumaan skandinaavisiin Skaga silmälasikehyksiin Opti+optikkoliikkeeseen.

skaga-reflectios-silmalasit