Draivia golfnäköön

Kategoriat: Aurinkolasit, Golf, Harrastukset, Kehykset ja Linssit.

Jill golflaseihin voit vaihtaa sopivan väriset linssit sään mukaan

Jill -golflaseihin voit vaihtaa sopivan väriset linssit sään mukaan

Golfari käyttää aurinkolaseja luontevasti kirkkaassa auringonpaisteessa. Ultraviolettisäteilyn (UV) haitallisten vaikutusten ehkäisemiseksi on kuitenkin hyvä suojata silmät silloinkin, kun aurinko ei suoranaisesti paista.
UV-säteilyä on myös pilvisellä säällä

Pitkäkestoisen ulkona olon takia golfarin silmät joutuvat epäsuoran UV-säteilytyksen kohteeksi myös autereisella ja jopa sumuisella ja pilvisellä säällä. Erityisesti lasten ja nuorten silmien suojaukseen kannattaa hankkia kunnolliset ja hyvän näköiset ”UV-suotimet”, joita he mielellään pitävät.

Suojaudu häikäisyltä

Säteilyltä suojautumisen lisäksi näkyvän valon aiheuttaman häikäisyn poisto on toinen tärkeä syy aurinkolasien käyttöön. Linssien tummuuksien ja värisävyjen valintaan vaikuttavat olosuhteet, valon määrä, kosteuden määrä ilmassa sekä käytetyn lippa- tai lierihatun tarjoama suoja.

Värillä on väliä

Väreistä esimerkiksi golfiin tarkoitetut ruskeat Pro Golf ja Ray Banin sinertävän harmaat golf-linssit sopivat vaaleutensa vuoksi käytettäviksi myös vähemmässä valossa, mutta suojaavat lipallisen päähineen kanssa riittävästi myös kovassa auringonpaisteessa. Yhtä ainoaa, oikeaa värivalintaa ei ole ja siksi käytännössä tarvitaan kahdet tai useammat aurinko-olosuhteiden vaihtelun varalle.
Hyvä paketti auringonpaisteeseen on kahdet eri tummuiset aurinkolasit ja usvaiseen keliin väriltään punertavan/kellertävän ruskeat, roosat tai keltaiset suodatinlasit.

Golf-aurinkolasit vahvuuksilla?
Myös silmälaseja käyttäville golfareille voidaan varmistaa suoja UV-säteilylle ja häikäisylle. Kaukonäön korjaus onnistuu piilolasien ja aurinkolasien yhdistelmällä, hiomalla aurinkolaseihin oma voimakkuus tai hankkimalla monikäyttöaurinkolasit, joissa on adapterina vahvuus-osa ja lisäksi olosuhteiden mukaan vaihdettavat aurinkolasilinssit.
Aikuisnäköisen golfarin ratkaisut ovat vielä vaativampia ja edellyttävät tarkkaa pelaajan näkemiseen liittyvien tarpeiden ja ongelmien analysointia. Sinistä valoa suodattava OptiRoad-väri sopii erittäin hyvin silmälaseja käyttävälle golfarille kontrastia parantavan punaruskean värinsä puolesta.

MultiFit on jokasään golf-linssi
Loistava ratkaisu golfnäkemiseen on Drivewear materiaalista valmistettu kotimainen MultiFit, jota saa yksi- ja monitehoina. Nämä joka sään ja –paikan linssit tummuvat sekä valon että UV-säteilyn vaikutuksesta, suodattavat 100%:sti UV-säteilyn parantavat kontrastia ja lisäksi niissä on polarisaatio joka poistaa kiusalliset vaakatason heijastumat ja näin helpottavat esim. greenien lukemista.

Luonnollisesti teknisesti oikean vaihtoehdon lisäksi jokaisen on itse mietittävä kukkarolleen ja tyylilleen sopivat ratkaisut ja miten muodikas haluaa olla ja minkä merkin välineitä käyttää.