Aurinkolasimuoti tekee silmille hyvää

Kategoriat: Aurinkolasit, Golf, Harrastukset, Linssit ja Muoti.

kevään 2013 aurinkolasimuotiKevään 2013 aurinkolaseissa on monia trendiominaisuuksia, jotka ovat hyväksi myös silmän voinnille.  Kaupunkilasit ovat edelleen näyttävän kokoisia, jolloin silmä on hyvin suojattuna – samoin kuin herkkä silmänympärysiho.

Koolla on väliä

Kookkaissa laseissa on kuitenkin kevyet sangat, jolloin kokonaisuus on ilmavan oloinen ja kevyt kantaa. Eikä näkeminen sivuille rajoitu leveän aisan takia. Pilottihenkiset peililasit ovat pop ja suojaavat silmää tehokkaasti, koska peililinssit heijastavat säteet poispäin. OPTI+ optikoilta saat peililinssit aurinkolaseihisi myös omilla voimakkuuksillasi.
Aurinkolasien iloiset, raikkaat värit antavat käyttäjilleen myös esteettistä energiaa. Mutta ei väriä ilman vastavoimaa: hillityt, pehmeän murretut punaisen ja ruskean sävyt ovat aurinkolaseissa myös hyvin muodikkaita.

OPTI+ optikoilta löydät aurinkolasien huippumerkit kuten Police, Esprit, Trussardi, Puma ja Ray Ban. Polarisoidut aurinkolasit löydät HIS polarized – malliston laajasta valikoimasta. Kesän kynnyksellä mallistoon tulee myös kuuma uutuusmerkki – tuttu monille rennon pyöräilyn ystäville – JOPO-aurinkolasit!

Optiset ominaisuudet ratkaisevat

Aurinkolasit on aina syytä valita käyttötarpeen mukaan, jotta ne tuntuvat mukavilta ja niillä näkee hyvin. Tässä auttaa OPTI+ optikko. Lasien soveltuvuuteen vaikuttavat sekä kehysten että linssien ominaisuudet, kuten linssien tummuusaste, väri ja pinnoitteet. Toimivat aurinkolasit  ovat aina olla yksilöllinen valinta.
Urheilu- ja harrastelasit tulee valita lajin mukaan. Lasien tulee antaa silmälle hyvä suoja häikäisyä, pölyä ja viimaa vastaan. Lasien pitää pysyä hyvin paikoillaan ja kestää kolhuja ja iskuja.

Linssin värillä on väliä

Linssin väri vaikuttaa sen toimivuuteen erilaisissa oloissa ja harrasteissa. Valkoinen golfpallo erottuu viheriöstä parhaiten lilan linssin takaa, kun taas keltainen tennispallon metsästäjä valitsee sinisen linssin.  Autoilijalle toimii parhaiten kellanruskea linssi, sillä se voimistaa kontrasteja ja saa maiseman piirtymään selkeämpänä.  Autoilijan aurinkolaseihin sopii myös polarisointi, sillä se helpottaa näkemistä nopeasti vaihtuvissa kuivan ja märän tienpinnan heijastumissa. Moottoripyöräilijän on erotettava märkä tien pinta kaarteessa; hänelle ei siis polarisointia linsseihin.

Harmaa linssi näyttää värit kaikkein todellisimpina, joten se toimii hyvänä yleislinssinä ulkoilussa. Omasta harrastuksesta, esimerkiksi veneilystä tai kalastuksesta, saa kuitenkin enemmän irti kun selvittää optikon kanssa kyseiseen harrastukseen parhaiten soveltuvat linssit.

Lukualue myös aurinkolaseihin?

Omat vahvuudet ovat silmälasien käyttäjille aurinkolaseissa jo tuttu juttu. Mutta yhä suositumpaa on ottaa aurinkolaseihin tarvittaessa myös lukualue. Monissa harrasteissa, esim. veneilyssä, pitää nykyään seurata erilaisia mittaristoja ja karttoja.

– artikkelin lähteet: OPTI+ ketju ja Suomen Optisen Toimialan tiedotus