Älä siristele ja sihruta – ”ylämummoilla” näet lähelle ja kauas

Kategoriat: Linssit.

kaksoissegmenttilinssi sopii ammattirakentajilleSe että Suomessa hiotaan silmälasilinssejä, lienee melko monelle silmälasien käyttäjälle pieni yllätys. Lietolainen Piiloset by Finnsusp on toiminut jo 35 vuotta optisella alalla valmistaen ja kehittäen silmälasilinssejä ja piilolinssien hoitonesteitä. Kaikki Piiloset tuotteet valmistetaan yrityksen omilla tehtailla Liedossa alan uusinta teknologiaa hyödyntäen.

Piiloset -tuotenimellä markkinoitava silmälasilinssivalikoima kattaa laajan kirjon tuotteita eri tarkoituksiin: yksitehoja, monitehoja, yksilöllisiä HD (teräväpiirto)monitehoja sekä paljon erikoislinssejä mm. hyvään työnäkemiseen ja autoiluun.

”Ylämummot” ovat ratkaisu ammattilaisten näköongelmiin
Yksi Piilosetin erikoislinsseistä on hyvää lähinäköä vaativiin töihin tarkoitettu ns. kaksoissegmenttilinssi. Piiloset kutsuu linssiä lempinimellä ”Ylämummo”.
– ”Ylämummot” on erinomainen ratkaisu henkilöille, jotka joutuvat työssään katsomaan tarkasti lähelle ylös- ja alaspäin. Näitä tilanteita ovat mm. sähköasennukset, listoitukset ja maalaaminen, kertoo Optiikka-ryhmän johtaja Jan-Eric Breitholtz. – Montako kertaa olet tuskaillut nähdäksesi yksillä laseilla tarkasti lähelle mutta myös kauemmas?, kysyy Breitholtz.

Kaksoissegmenttilinssin toimivuus perustuu siihen, että linssin ylä- ja alaosalla näkee tarkasti lähelle, keskiosalla puolestaan kauas. – Ei siis tarvitse vaihdella lähityössä tarvittavia pluslaseja kaukolaseihin kesken työn, toteaa Finnsusp Oy:n toimitusjohtaja Seppo Isomäki.

Erikoislinssit helpottavat työskentelyä huomattavasti, eikä niiden hintakaan muodostu hankinnan esteeksi. – Työlasien hankintahinta suojalaseiksi on verotuksessa vähennyskelpoinen, muistuttaa Isomäki.

– Piilosetin vahvuus linssivalmistajana perustuu paitsi alan viimeisimmän valmistusteknologian hyödyntämiseen myös erikoisratkaisujen tarjoamiseen. Esimerkiksi ”Ylämummoja” ei valmista Suomessa kukaan muu kuin me, toteaa Jan-Eric Breitholtz.

Ammattirakentajat työskentelevät hyvin monenlaisissa ympäristöissä. Linsseihin kannattaakin hankkia naarmuuntumiselta suojaava kovapinnoite. Pinnoite pysyy hyvänä, kun linssit muistetaan suojataan kovalta kuumuudelta ja äkkinäisiltä lämpötilojen vaihteluilta.