Aidosti oululainen perheoptikko, Turun Kultaseppä Oy

Kategoriat: Aurinkolasit, Golf, Kehykset, Muoti, Optikko, Piilolinssit ja Silmälääkäri.

Optisen alan erikoisliike kultasepän käsityötaidolla

myymala_kk_optiplus

Kuten jo huomasitkin, vuonna 1931 perustettu, tällä hetkellä Suomen ainoa Turun Kultaseppä Oy, sijaitsee jännästi pohjoisen Suomen pääkaupungissa Oulussa.   Kulta- ja kellopuolta tuli myöhemmin täydentämään optiikan osasto, ja nykyään optikon palvelut ja silmälasien myynti ovat merkittävä osa perheyrityksen toimintaa.

Arvojamme ovat kotimaisuus ja paikallisuus

Arvomme korostuvat niin koru- kuin silmälasivalikoimassamme. Pääasiallisesti käytämme suomalaisen Piilosetin Liedossa valmistamia linssejä, jotka saadaan toimitettua asiakkaalle nopeasti ja luotettavasti. Emme katso kieroon vanhojakaan kehyksiä: linssitämme myös asiakkaan vanhat kehykset – jopa isoäidiltä perityn retromallin,, mikäli katsomme kehyksen soveltuvan siihen. Linssien tilauksen ajaksi asiakas voi saada vanhat lasinsa käyttöön, sillä tilaamme linssit erikseen muotoon hiottuna, eikä silmälasikehystä välttämättä tarvita linssien valmistuksen aikana. Teemme myös pieniä silmälasien korjauksia ja monesti vanhakin kehys saa uutta ilmettä ihan vain nenätyynyt ja aisanpäät vaihtamalla!

sziolsit

Sziols-urheilulaseja

Urheilunäkemisen erikoisliike

Sziols-urheilulaseilla olemme pelastaneet jo useat hiihtäjät, juoksijat ja suunnistajat huurtuvilta ja valuvilta silmälaseilta. Saksalaiset Sziolsit ovat monikäyttöiset sekä arki- että aktiiviurheilijan urheilulasit, joita voidaan vaihdettavien etulinssien avulla käyttää säässä kuin säässä. Sziols-lasit tehdään joko ilman voimakkuuksia tai käyttäjän omin voimakkuuksin yksi- tai kaksitehoisina. Voimakkuudet toteutetaan adapterin avulla, joka tulee etulinssin alle ja pysyy siellä napakasti paikallaan. Sziols-urheilulasit antavat suojan ja hyvän näöntarkkuuden niin pimeälle juoksupolulle kuin aurinkoiselle hiihtoladullekin.

Meiltä saa myös Piilosetin erityisesti golfaajille suunnattuja yksi- ja moniteholinssejä. ProGolf-linssi on suunniteltu erityisesti aikuisnäköisille golfin erityisvaatimuksia silmällä pitäen: linssin erikoishionta tarjoaa tiillä ja väylällä vaadittavan laajan kaukonäköalueen, luonnollisen näkemisen putatessa sekä riittävän lähinäön vaikkapa tuloskortin täyttämiseen. Pallon helppo näkeminen auttaa säilyttämään oikean lyöntiasennon ja lisää onnistumisen mahdollisuuksia kaiken tasoisilla golfaajilla.

Optikko Nina ja optinen myyjä Laura esittelemässä kevään kehysvärejä

Optikko Nina ja  optinen myyjä Laura esittelemässä kevään kehysvärejä

Silmälasit ovat aina myös tyylikysymys

Silmälasikehysvalikoimamme painottuu Suomessa ja Euroopassa suunniteltuihin kehyksiin. Varsinkin pohjoismaalaiset suunnittelijat osaavat ottaa erityisen hyvin huomioon pohjoismaalaisten kasvonmuodot ja ihonsävyn kehysten muotoja ja niiden värityksiä suunnitellessaan. Lisäksi luotamme pitkään optisella alalla vaikuttaneisiin kehysvalmistajiin, joiden kehykset ovat tuoneet uutta ilmettä jo useammalle sukupolvelle. Olemme valinneet kehysmallistoomme monipuolisesti muotoja ja värejä, jotta jokainen voisi löytää itselleen juuri ne oikeat.

Näöntarkastus sinun tarpeidesi mukaan

Jokainen on yksilö ja näkemisen tarpeet ovat erilaiset, jonka huomioimme näöntarkastuksessa. Silmälasien määrittämisen lisäksi optikkomme tekee piilolinssien sovituksia sekä silmänpohjan ikärappeumariskin kartoitusta. Pystymme mittaamaan silmänpohjan MPS II -mittauslaitteella silmänpohjan pigmenttikerroksen paksuutta. Mikäli pigmenttikerros on ohentunut, myös silmänpohjan ikärappeumariski saattaa olla suurentunut. Tarvittaessa ikärappeumariskiä voidaan pienentää mm. elämäntapojen ja Ophtamin-ravintolisän avulla. Mikäli näöntarkastuksessa ilmenee seikkoja, joiden vuoksi olisi syytä käydä silmälääkärissä, optikkomme ohjaa asiakkaan tarkempiin tutkimuksiin esimerkiksi yhteistyösilmälääkärillemme vastapäiseen Mehiläisen lääkärikeskukseen.

Nina ja MPOD-mittaus

Silmänpohjan pigmenttikerroksen paksuuden mittauslaite

 

Seuraamme vahvasti alan trendejä, mutta otamme huomioon myös laajan asiakaskuntamme mielipiteet ja pyrimme vastaamaan niihin. Jatkossakin panostamme suomalaisiin ja eurooppalaisiin tuotteisiin sekä pidämme henkilökuntamme ajan tasalla nykypäivän näkövaatimusten ja silmän terveyden ylläpitämisen suhteen.

Tervetuloa sinivalkoisille ostoksille!